REGION-LAB

afbeelding van de tuinzijde van de woning

afbeelding van het interieur van de kas

afbeelding van de woonkamer naar de kas

afbeelding van de woning bij nacht

diagrammen voor verschillende scenario's

diagrammen voor toelichting van de woning

waterrijk

in deze woning wordt optimaal gebruik van zonne-energie gecombineerd met een zo groot mogelijke ruimtelijkheid.
de kas vormt een buitenruimte waar het hele jaar door een comfortabel klimaat heerst. het is de centrale ruimte in de woning die de verschillende functies, met hun eigen sferen, met elkaar verbindt. in de winter warmt de zon de ventilatielucht in de kas voor en houdt de warmte vast.
de gevel is bekleed met latten die zodanig aangebracht zijn dat zij in de winter zonnewarmte toelaten en het in de zomer weren. achter de latten opent de leefruimte naar de tuin.
het huis is ontworpen als voorbeeldwoning voor waterrijk, een uitbreidingsgebied van eindhoven. De gemeente geeft hier kavels uit voor particulieren om hun eigen droomhuis te realiseren en heeft voorbeeldwoningen gebundeld in het droomhuisboek.

jaar
2014

status
ontwerp

architect
guyonne van der velden
raymond van den broek
visualisaties
3dok | jaap van dijk