REGION-LAB

MVRDV – gwanggyo power centre

Voor een grondbieding heeft MVRDV opdracht gekregen een ontwerp te maken voor een power centre 30 km ten zuiden van Seoul. Een zelfvoorzienend stedelijk centrum dat als aanjager gaat dienen voor de ontwikkeling van gwanggyo, een stadsuitbreiding in een vallei aan de rand van een aantal meertjes.
Een typische opzet voor dit soort power centre is een plint met een winkelcentrum, met op het dak een water plein en een familie van torens met daarin woningen en kantoren.
Het ontwerp vormt de elementen om tot één landschap als een voortzetting van de omliggende bergen. Dit landschap wordt vertaald naar geëxtrudeerde hoogtelijnen waardoor terrassen worden gevormd, waarop parken en begroeide balkons worden aangelegd.

status
prijsvraag – 1ste prijs

architect
MVRDV
raymond van den broek